Шукати в цьому блозі

Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 21 вересня 2016 р.

Навіщо нам історія?



Історія змушена повторюватись, тому що ніхто її не слухає.


                                                       Л. Пітер

   Ці слова канадського педагога надзвичайно змістовні й одночасно демонструють те, чого кожен з нас не може зрозуміти. Власне - для чого нам вивчати історію? Особливо актуальним це питання для студентської молоді, яка пересіла із-за шкільної парти за університетську. Здавалося б у школі все вивчили і цього достатньо. Окрім того, більшість готувалися у репетиторів до ЗНО, і досить успішно його здали. Але ні, на І-му курсі університету знову ця "Історія". То для чого вона студенту і зрештою для чого вчити історію загалом, спробуємо дати кілька узагальнених відповідей.

  По-перше, університетський курс дозволяє за короткий час (за чітко регламентовану кількість навчальних годин) вивчити весь курс української історії у його взаємозв'язку, причинно-наслідкові зв'язки, а також знайти відповіді на ті питання які виникають, особливо аналізуючи особливості сучасного суспільно-політичного та геополітичного становища, рівня розвитку культури, особливостей менталітету, етнічних та лінгвістичних чинників. 
   По-друге, вивчаючи історію, Ви не тільки збагачуєте свій кругозір, а й підвищуєте рівень культурного розвитку та патріотизму. Тільки той хто знає історію рідної країни, може назвати себе справжнім українцем, цінувати традиції, культуру, сімейні цінності, а також бути свідомим в умовах існуючих реалій.
   По-третє, і мабуть саме основне! Вчіться. Для Вас юні студенти створені ідеальні умови. Ваші батьки приклали чимало зусить і ресурсів для Вашого навчання. Ваші педагоги приходять на заняття, готують і подають цікаву інформацію, формують відповідні компетентності та ін. А саме основне, світлі, зручні та охайні аудиторії є чудовим місцем для отримання нових знань.
   Тому любі друзі-студенти, вчіться, намагайтеся вчитися. Усі семінарські заняття, лекції, допоміжний матеріал можна знайти у бібліотеці, персонально у мене (3 поверх, 303 кабінет, ліворуч від шафи з кубками), або на персональному блозі clioukraine.blogspot.com
   Отож, любі студенти учіть історію і учіться, щоб не перетворитися на героїв висловлювання Індіри Ганді "Історія - найвищий учитель, в якого найгірші учні"!



Немає коментарів:

Дописати коментар